
Mie met broccoli, Chinese kool en garnalen
Dit is mijn go-to wokrecept. Je kunt heel makkelijk variëren, ik gebruik ook vaak paksoi in plaats van chinese kool en kip, tofu of varkensvlees in plaats van garnalen. De ingrediënten: olie, broccoli, knoflook, een halve chinese kool, soja saus, vis saus, garnalen, gember poeder, gedroogde koriander, mie en sambal. Begin met het opzetten van [...]

Heerlijke quiche met courgette
Iris heeft dit recept een tijdje geleden naar mij gestuurd. Zij had mijn vega quiche gezien en wilde er ook één maken, maar had bijna geen ingrediënten die ze nodig had. Daarom heeft ze een eigen variatie gemaakt, die heel anders maar zeker zo lekkker is! De ingrediënten: 1 ui (gehakt), 2 tenen knoflook (ook gehakt), [...]

Bijzondere wildbouillon met paddestoelen
Deze soep heb ik van de week gemaakt. De bouillon heb ik uit de vriezer gehaald, die heb ik een tijd geleden gemaakt van wild zwijn. Uiteraard kun je de bouillon ook kopen! De ingrediënten: roomboter, paddestoelen, wildbouillon, bloem, ui en Marsala (dus geen balsamico, zoals op de foto…) Begin met het snijden van de [...]

Koken met chef Rob
Ik heb de mazzel dat ik een oom heb die hoteleigenaar en chef is geweest. Inmiddels zijn hij en mijn tante gestopt, maar de passie voor koken zit er natuurlijk nog altijd in. En de expertise! Ik heb hem een tijdje geleden al gevraagd welk boek ik het beste kan kopen als ik écht wil [...]

Spruitjes met Kerst?
Deze spruitjes heb ik een tijdje geleden gemaakt. Hoewel ik ze elke dag lekker vind, denk ik dat ze het heel goed zouden doen met wild. En wanneer eten we met z’n allen wild? Met kerst! Dus ja, spruitjes met Kerst. Waarom niet? Ingrediënten: Spruitjes, spekjes, balsamico azijn en suiker. Verwarm de oven voor op [...]

Pasta met spekjes en champignons
Dit recept heb ik al jaren niet meer gemaakt. Een hele tijd geleden was het m’n lievelingsrecept en heb ik het zo vaak gemaakt, dat m’n lief het niet meer kon zien. Enorm balen natuurlijk, want hoewel hij zegt dat ik het best voor mezelf kan maken en heb gewoon een bak met kip kan [...]

Kweeperenjam
Toen ik laatst kweeperengelei maakte, hield ik na het koken de kweeperen zelf over. Dit vond ik zonde, dus ik ging op zoek naar een recept. Op Kweepeer.nl vond ik al snel het recept voor carne de membrillo. Een spaanse zoete lekkernij (vertaald: kweeperenvlees) wat vaak bij kazen wordt gegeten. Dat wilde ik maken! In [...]

Kweeperengelei
Een tijdje geleden vertelde ik dat ik van mijn schoonouders kweeperen heb gekregen. Nadat ik een aantal heb gestoofd, heb ik nog een grote zak vol gekregen. Deze keer heb ik er kweeperengelei en -jam van gemaakt. Er bestaat een hele site die gewijd is aan de kweepeer, dus ik heb daar op gekeken en [...]

Keukenmeidenverdriet! Schorseneren op twee manieren
In mijn zoektocht naar nieuwe groente om mijn kookkunsten te verbeteren, kom ik eigenlijk steeds bij oude groenten uit. Deze keer waren het schorseneren. Ik heb ze gekocht bij mijn groenteboer. Toen ik ze wilde afrekenen, zei hij meteen ‘Keukenmeidenverdriet!’ Ik weet dat ze in de volksmond zo heten, omdat ze lastig klaar te maken [...]

Meat Free Monday: Shakshuka
Ik ben ooit op de site van Smitten Kitchen gekomen, waar ik het recept voor Shakshuka vond. Het sprak me meteen aan en is een vast recept voor de Meat Free Maandag geworden. Het is super smaakvol, lekker snel, anders dan anders en we eten er altijd hummus bij en elk excuus om hummus te [...]
Recent Comments