
Heerlijke quiche met courgette
Iris heeft dit recept een tijdje geleden naar mij gestuurd. Zij had mijn vega quiche gezien en wilde er ook één maken, maar had bijna geen ingrediënten die ze nodig had. Daarom heeft ze een eigen variatie gemaakt, die heel anders maar zeker zo lekkker is! De ingrediënten: 1 ui (gehakt), 2 tenen knoflook (ook gehakt), [...]

Bijzondere wildbouillon met paddestoelen
Deze soep heb ik van de week gemaakt. De bouillon heb ik uit de vriezer gehaald, die heb ik een tijd geleden gemaakt van wild zwijn. Uiteraard kun je de bouillon ook kopen! De ingrediënten: roomboter, paddestoelen, wildbouillon, bloem, ui en Marsala (dus geen balsamico, zoals op de foto…) Begin met het snijden van de [...]

Koken met chef Rob
Ik heb de mazzel dat ik een oom heb die hoteleigenaar en chef is geweest. Inmiddels zijn hij en mijn tante gestopt, maar de passie voor koken zit er natuurlijk nog altijd in. En de expertise! Ik heb hem een tijdje geleden al gevraagd welk boek ik het beste kan kopen als ik écht wil [...]

Spruitjes met Kerst?
Deze spruitjes heb ik een tijdje geleden gemaakt. Hoewel ik ze elke dag lekker vind, denk ik dat ze het heel goed zouden doen met wild. En wanneer eten we met z’n allen wild? Met kerst! Dus ja, spruitjes met Kerst. Waarom niet? Ingrediënten: Spruitjes, spekjes, balsamico azijn en suiker. Verwarm de oven voor op [...]

Pasta met spekjes en champignons
Dit recept heb ik al jaren niet meer gemaakt. Een hele tijd geleden was het m’n lievelingsrecept en heb ik het zo vaak gemaakt, dat m’n lief het niet meer kon zien. Enorm balen natuurlijk, want hoewel hij zegt dat ik het best voor mezelf kan maken en heb gewoon een bak met kip kan [...]
Recent Comments