Moonshine, deel 1

 

Keek jij ook naar Moonshiners, op discovery? Ondertussen zijn er alleen nog herhalingen op, die op vreemde tijden uitgezonden worden. Wij keken het niet trouw, maar als we het zagen bleven we kijken. Alleen het accent van Tim en Tickle is al voldoende om naar te blijven luisteren. Maar goed, dat heeft hier verder niks mee te maken. Behalve dat wij ook onze eigen drank gaan (proberen te) maken!


Stap één is al gezet, we hebben het materiaal. We zijn een tijdje geleden naar Van der Kooy in Jubbega geweest. Ze hebben niet alleen materiaal om drank te maken, maar het is ook een ‘dump’ met allerlei leger materiaal. Van alle markten thuis!


Ze hebben zeker ook materiaal voor de meer gevorderde wijnmaker, maar dat zijn wij nog niet. Het is niet groot maar er is van alles.


Vriendelijke bediening daar trouwens; de eigenaar lijkt vooral aan de portemonnee van zijn klanten te denken! We hebben een paar boekjes over zelf alcohol maken, dus we hebben de laatste tijd flink zitten bladeren om een leuk recept te vinden. In één van de boekjes, Zelf Wijn Maken van C.J.J. Berry, staan de recepten per maand ingedeeld. Bij september staat ook mede. Dat wil ik! In m’n hoofd zit ik nu al in een kasteel in oud Engeland…


Dus binnenkort meer over onze eigen moonshine! Maar dan mead/mede. Ik hoop dat het lekker is! Er gaat wel gruwelijk veel honing (= €€€) in, maar als het lekker is, is het de honing waard. Ik houd jullie op de hoogte.

Leave a Reply