Laatst vertelde ik al dat ik de komende tijd wat recepten met pastinaak ging maken. Dit is er één van, een pittig pastinaaksoepje met mosterd. Groninger mosterd, uiteraard. Toen ik zocht naar leuke dingen om te doen met pastinaak, kwam ik de site van Bio aan Huis tegen. Allemaal lekkere en simpele recepten met pastinaak! Dit soepje sprak me aan, simpel en klonk lekker. En dat was ‘ie ook!
Ingrediënten: 300 gram pastinaak, 3 tl mosterd, olijfolie. Optioneel (en niet afgebeeld) peterselie en crème fraîche.
Begin met het schoonboenen van de pastinaak onder lauw water. Schillen kan ook, als je bang bent voor die donkere randjes. Ik niet zo, het is ook allemaal biologisch dus het is in elk geval geen chemische rommel.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de pastinaak aan tot het ‘goudbruin’ wordt. Dit is best goudbruin toch? Met wat geel en donkerbruin, maar daar doen we niet moeilijk over. Voeg 350 ml water toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen, tot de pastinaak zacht is.
Pureer de pastinaak (eventueel eerst uit de pan halen, heb ik niet gedaan). Als je de consistentie te dik vindt, kun je het aanlengen met water.
Vervolgens breng je het soepje op smaak met mosterd. Ik begon met 2 theelepels op 300 gram pastinaak, en heb er toen 1 bijgedaan. Wij vonden dat lekker, maar de mosterd is wel iets overheersend. Als je minder van mosterd houdt en meer van pastinaak, kun je natuurlijk minder gebruiken. Indien nodig, kun je ook zout toevoegen. In het recept wordt overigens gesproken van 3 eetlepels op 500 gram pastinaak, dus je kunt ook veel meer gebruiken dan wij hebben gedaan!
Schep in een soepkom. Eventueel kun je er een lepeltje crème fraîche in doen en de boel garneren met peterselie.
Ingrediënten:
300 gram pastinaak
3 tl mosterd
olijfolie
Optioneel: peterselie en crème fraîche
Instructies:
Begin met het schoonboenen van de pastinaak onder lauw water. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de pastinaak aan tot het ‘goudbruin’ wordt. Voeg 350 ml water toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen, tot de pastinaak zacht is. Pureer de pastinaak (eventueel eerst uit de pan halen, heb ik niet gedaan). Als je de consistentie te dik vindt, kun je het aanlengen met water. Vervolgens breng je het soepje op smaak met ongeveer 3 tl mosterd. Schep in een soepkom. Eventueel kun je er een lepeltje crème fraîche in doen en de boel garneren met peterselie.
Recent Comments