5 comments on “Hele kip uit de oven

  1. Iris on said:

    Wij zijn ook gek op een hele kip uit de oven.
    We bewaren dan de botjes en maken daar de volgende dag bouillon van. Als je kippevlees over hebt, haal dit er eerst af. Wat uitjes, wortel en bleekselderij bakken, dan de botjes en water erbij en laten koken. Dan door de zeef en je hebt heerlijke bouillon.
    Met de overgebleven kip, wat wortels en wat je verder nog in huis hebt, kan je dan een heerlijke kippesoep maken.

    • Ad Habraken on said:

      Beste Iris,

      Ben jij van voor de oorlog omdat je soep maakt van de botjes van de kip? Kan natuurlijk ook zijn dat je een zuinige Hollandse bent!!!

  2. Hedy on said:

    Goed idee, Iris!

  3. Immy on said:

    Vanavond dit recept gebruikt. Twee kippebouten gebruikt ipv hele kip en dat wat in de kip gaat onder de bouten gelegd. Het hoeft dan iets minder lang in de oven dan bij een hele kip.
    Fantastisch! Dankjewel.

    • P.Brummer on said:

      Ik ben er nu ook mee bezig ipv een hele kip 2 bouten dus je legt die 2 halve citroenen en thijm enz onder de bouten? en hoelang laat je dit dan braden?
      Mvg P.Brummer

Leave a Reply