Lekker & makkelijk: Broodje rosbief met honing-mosterdsaus

Dit recept werd me aangeraden door mijn vriendin Natasha. Zij is visagiste en had zo’n soort broodje gekregen bij een training van Dior. Als het chique genoeg is voor Dior, moet het wel goed zijn, toch?

Het Halloweenfeestje waar m’n popje en ik laatst naar toe waren gegaan, was van haar zoon. Naast gast was ik ook chauffeur en als dank kreeg ik zelfs m’n avondeten mee. Had niet gehoeven, maar was wel lekker! Tash had ook pompoensoep gemaakt en de ingrediënten voor dit broodje meegegeven, met instructies.


De ingrediënten: Mini-ciabatta’s, rucola, rosbief, boter en honing-mosterdsaus.

Ik heb de honing-mosterdsaus zelf gemaakt. Het is heel makkelijk, dus nergens voor nodig om het te kopen. Waarschijnlijk heb je alles toch al in huis. Je neemt 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 1 of 2 eetlepels olijfolie en ook zo iets aan mayonnaise. Meng en breng eventueel op smaak met peper en zout. Klaar!

Bak de broodjes af, indien nodig, en snijd doormidden. Smeer er boter op, leg er wat blaadjes rucola op en wat rosbief. Druppel de honing-mosterdsaus er royaal op, en eet smakelijk!

Lekker! En makkelijk! Ideaal voor een drukke avond met een soepje, of voor een lunch met vriendinnen.

 

Leave a Reply