Dit recept heb ik al jaren niet meer gemaakt. Een hele tijd geleden was het m’n lievelingsrecept en heb ik het zo vaak gemaakt, dat m’n lief het niet meer kon zien. Enorm balen natuurlijk, want hoewel hij zegt dat ik het best voor mezelf kan maken en heb gewoon een bak met kip kan voorschotelen, vind ik het niet zo leuk om voor mezelf te koken als er ook anderen zijn.
Inmiddels heb ik lang genoeg gewacht en durfde ik het weer te proberen. Met succes! Hoewel het een heel simpel recept is, heb ik hem een aantal keer met anderen gedeeld en vaak ook enigzins aangepast terug gekregen. Een oude werkgever heeft zelfs gezegd dat hij nog nooit zo lekker had gegeten, nadat zijn vrouw het voor hem had gemaakt. Goed compliment!
Ho, wacht!
Stout spekje
Dat is beter. Dus de ingrediënten: Champignons, spekjes, knoflook, ui (1 normale of 2 kleine / rode), een halve courgette, twee eetlepels creme fraiche en pasta. Ik heb hier spaghetti gebruikt, maar farfalle werkt misschien nog wel beter. Fijne saus hoort bij spaghetti, groffe bij farfalle en zo, en dit is erg groffe saus.
Bak de spekjes bruin en krokant
Snijd ondertussen de ui en de knoflook en doe ze bij de spekjes in de pan. Maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken. Snijd de halve courgette ook in stukken.
Doe de champi’s er ook bij.
Als de champignonnetjes een kleurtje hebben gekregen, kan de courgette er ook bij.
Ik heb de deksel even op de pan gedaan, omdat ik de courgette graag zacht wil hebben en het vocht van de groente nu wil behouden.
Dan de creme fraiche. Van mij mag er een heel bakje in, heerlijk! Romige pasta, mmmmmmmmmmm! Kan ik werkelijk elke dag van de rest van m’n leven eten volgens mij. Maar om m’n lief tegemoet te komen heb ik er nu twee eetlepels in gedaan.
Even de boel husselen om er een lekker sausje van te maken. Schep de pasta erdoor en serveer.
Oh, het is nog net zo lekker als vroeger. Ik heb er geen zout bij gedaan, ik vind de spekjes zout genoeg. De romigheid, de champignons, de spekjes. Hier is het leven goed.
Ingrediënten:
champignons
125 gr spekjes
3 teentjes knoflook
ui (1 normale of 2 kleine / rode)
een halve courgette
twee eetlepels creme fraiche
250 gram pasta
Instructies:
Bak de spekjes bruin en krokant. Snijd ondertussen de ui en de knoflook en doe ze bij de spekjes in de pan. Maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken. Snijd de halve courgette ook in stukken. Doe eerst de champignons er bij. Als de champignonnetjes een kleurtje hebben gekregen, kan de courgette er ook bij. Ik heb de deksel even op de pan gedaan, omdat ik de courgette graag zacht wil hebben en het vocht van de groente nu wil behouden. Creme fraiche erbij, pasta erdoor en eten maar!
Wij hebben dit gisteravond gemaakt en het was een groot succes. De kinderen hebben er ook erg goed van gegeten, ze vonden het supersupersuperlekker. Een aanrader!
Ik ga het vanavond proberen!
We hebben vooraf al plezier gehad om het stoute spekje! Hihi
Groetjes Ineke
Lijkt me heerlijk, top recept! Erg gelachen om het stoute spekje. Dankjewel!
Echt ongelofelijke heerlijk en zoooo simpel om te maken.
Kan dit aan iedereen aanbevelen.
We hebben hier echt van genoten!
Dankjewel.
Je kunt ook boursin ipv crème freche gebruiken ☺
wij gebruiken slagroom ipv creme freche
Heerlijk, iedereen is er dol op bij mij thuis!! Ik gebruik alleen Kastanje Champignons.
Heerlijk, alleen tomaten ipv courgette