Deze soep heb ik van de week gemaakt. De bouillon heb ik uit de vriezer gehaald, die heb ik een tijd geleden gemaakt van wild zwijn. Uiteraard kun je de bouillon ook kopen!
De ingrediënten: roomboter, paddestoelen, wildbouillon, bloem, ui en Marsala (dus geen balsamico, zoals op de foto…)
Begin met het snijden van de ui en de paddestoelen. Ik heb iets meer dan de helft van dit bakje paddestoelen gebruikt voor 750 ml bouillon.
Bak de uitjes aan in wat boter. Als ze glazig zijn, kunnen de paddestoelen erbij.
Even lekker bakken.
En dan een eetlepel bloem erbij. Hierdoor krijgt de bouillon ietsje meer body, maar zelfs ’lichtgebonden’ lijkt me al een overstatement. Als jij het wel gebonden wilt hebben, kun je hier meer bloem erbij doen.
Hussel het goed door elkaar en laat nog even op het vuur. Dan kan de bouillon erbij.
Hmm, was nog niet helemaal ontdooid! Nu voor de twist: een scheutje Marsala. Meestal wordt er voor wildboullon Port gebruikt, maar ik ben geen grote Port fan. Marsala is ook zoetig, maar is lichter en heeft een rokerige smaak, wat heel goed bij de wild en paddestoelen past, vind ik. Proef, als je vindt dat er nog wat zout bij moet, doe het! Ik had mijn bouillon zoutloos gemaakt dus dat heb ik wel gedaan.
Laat even pruttelen (als het ontdooid is) en serveer!
Lekker! Als dit geen glimlach op je gezicht tovert… Eet smakelijk!
Ingrediënten:
roomboter
paddestoelen
wildbouillon
bloem
ui
Marsala
Instructies:
Begin met het snijden van de ui en de paddestoelen. Ik heb iets meer dan de helft van dit bakje paddestoelen gebruikt voor 750 ml bouillon. Bak de uitjes aan in wat boter. Als ze glazig zijn, kunnen de paddestoelen erbij. En dan een eetlepel bloem erbij. Hussel het goed door elkaar en laat nog even op het vuur. Dan kan de bouillon erbij. Nu voor de twist: een scheutje Marsala. Meestal wordt er voor wildboullon Port gebruikt, maar ik ben geen grote Port fan. Marsala is ook zoetig, maar is lichter en heeft een rokerige smaak, wat heel goed bij de wild en paddestoelen past, vind ik. Proef, als je vindt dat er nog wat zout bij moet, doe het! Ik had mijn bouillon zoutloos gemaakt dus dat heb ik wel gedaan.
Laat even pruttelen en serveer!
Recent Comments